Especialitats i Tractaments 2018-06-25T08:10:15+00:00

ODONTOLOGIA PREVENTIVA

És aquella que té com a objectiu vetllar per la salut bucodental abans que aparegui la patologia. Al nostre centre creiem que no hi ha millor tractament que la prevenció i intentem reduir al màxim les possibilitats d’aparició de càries, gingivitis, periodontitis, problemes articulars, etc. Per conservar una boca sana és convenient adquirir i mantenir una sèrie d’hàbits saludables (dieta no cariogènica, bona tècnica de raspallat…) i realitzar segellats de fissures, revisions periòdiques, així con higienes bucodentals i aplicacions de fluor.

ODONTOLOGIA CONSERVADORA

És la branca de l’Odontologia que s’encarrega de reconstruir les dents quan estan malmeses, ja que és molt important conservar-les el màxim temps possible per mantenir una bona funcionalitat i estètica. Per aconseguir-ho realitzem obturacions, reconstruccions, endodòncies, etc. El material més utilitzat per reconstruir les nostres dents és el composite (resina blanca).

ENDODÒNCIA

Quan una càries arriba al nervi dental es desencadena un procés irreversible d’inflamació pulpar (pulpitis) o de necrosis pulpar, que pot derivar en l’aparició de granulomes, fístules, quistos o abscessos. Per poder salvar les dents afectades és necessari realitzar una endodòncia (tractament de conductes) que consisteix en netejar i desinfectar tots els conductes de l’interior de la dent i sellar-los posteriorment. En el nostre centre utilitzem les tècniques més avançades per garantir el millor pronòstic: localitzador d’àpex, motor programable, sistemes de segellat termoplàstic, etc.

ODONTOPEDIATRIA

És la branca de l’Odontologia que tracta els problemes bucodentals de nens i nenes. Sabem que és important no només el tractament, sino també l’atenció que se li ofereix al pacient infantil, perquè tingui una bona experiència i no tingui por.

Al nostre centre realitzem tot tipus de tractament als més petits, des d’una odontologia preventiva i conservadora a tractaments d’ortodòncia per evitar maloclusions.

ORTODÒNCIA

És la part de l’Odontologia que estudia i corregeix les malposicions dentals i les alteracions òssies de maxil·lar i mandíbula. Utilitzem aparatologia fixe, removible i estètica, segons cada cas i tractem tant a adults com a nens. Aconsellem revisions als més petits de la casa per poder realitzar un diagnòstic precoç de maloclusions, perquè quan abans es detecta més fàcil és el seu tractament.

CIRURGIA BUCAL

És l’especialitat que tracta el diagnòstic i tractament quirúrgic de malalties, traumatismes i defectes de maxil·lars i regions adjacents. Dins d’aquesta branca es realitzen extraccions dentals complexes i de lesions de la cavitat bucal com quistos, entre d’altres.

IMPLATOLOGIA

Substitució de dents i queixals perduts per implants osteointegrats de titani, per recuperar la funcionalitat i l’estètica. Es pot substituir des d’una única dent a totes les de la boca, sempre en un ambient estèril i utilitzant aparatologia de gran precisió. Posteriorment, sobre les estructures de titani, es col·loquen les peces que falten mitjançant pròtesis estètiques.

PRÒTESIS

És la part de l’Odontologia que restaura la falta de dents mitjançant un element artificial per així restaurar l’anatomia d’una o varies dents, restaurant també la relació entre maxil·lars i la dimensió vertical. Hi ha diferents tipus de pròtesis: dentosuportades o pròtesis fixes (fundes, ponts…), mucosuportades o removibles, dentomucosuportades i pròtesis sobre implants fixes o removibles.

PERIODÒNCIA

És l’especialitat de l’Odontologia que estudia la prevenció, diagnòstic i tractament de les malalties i condicions que afecten als teixits de suport de la dent (geniva, lligament periodontal, ciment radicular i ós alveolar) i dels implants. Les principals malalties periodontals són la gingivitis i la periodontitis i el tractament periodontal consta de fase higiènica i quirúrgica segons cada cas i de manteniments periòdics per mantenir la salut periodontal.

ESTÈTICA DENTAL

L’odontologia estètica o cosmètica és una especialitat que tracta problemes relacionats amb la salut bucodental i l’harmonia estètica de la boca en la seva totalitat: llavis, percepció visual del somriure, equilibri, etc. L’estudi de l’estètica de cada pacient comprèn l’ús multidisciplinari de totes les especialitats i tractaments odontològics (ortodòncia, implantologia, pròtesis, carilles, blanquejaments, etc…). Dins dels tractaments que podem realitzar trobem les carilles i fundes ceràmiques, els emblanquiments dentals, la correcció de malposicions dentaries, tractament de càries radiculars, canvi d’amalgames per composites, etc.

La nostra formació continuada i experiència, juntament amb els materials d’última generació, ens ajuda a aconseguir el millor dels teus somriures.